En konsertföreställning någonstans mellan musik och poesi,
om ordet i musiken och musiken i ordet.

med Magdalena Pietruska och Anette Röde Hagnell. Ljus Roger Rolin

Sånger av bl. a. Jacques Brel, Luigi Tenco, Billie Holiday, Olle Adolphsson, ryska och polska romanser/folkvisor

I mötet mellan två olika konstuttryck, musik och skådespelarkonst, söker pianisten Anette Röde Hagnell och skådespelerskan Magdalena Pietruska att gå bortanför traditionella sångtekniker för att finna nya spänningsfält i tolkningen av sånger och poesi - en musikpoesi.
Sångerna framförs på respektive originalspråk (ryska, polska, svenska, franska, engelska och italienska) och berättas på svenska såsom dikter till musikaliska bilder. Sång och dikt vävs samman till en känslofylld helhet med tragik och glädje, vemod, passion och en smula sentimentalitet.
Vi vill bjuda till en resa i ett landskap någonstans mellan musik och poesi med kärlek som huvudtematik där alla, oavsett ålder, kön, religion, social eller etnisk tillhörighet kan känna igen sig och låta sig beröras.

Enkla ljusbilder, ett piano på en liten scen och publiken sittande vid kafébord skapar det teatrala rummet som genom sin enkelhet lyfter fram det omedelbara, det intima och det intensiva i upplevelsen av det poetiska ögonblicket.

.

Föreställningsfakta:

längd: ca 90 min. med paus
ljus: 16 A
mörkläggning krävs
Spellokalen möbleras om av arrangören till en intim kafémiljö med kafébord och stolar.
Scen: B 6m x D 3m, med ett nystämt piano, alternativt ett digitalpiano.

I pausen bjuds publiken på (eller får köpa) vin, kaffe, te, småkakor, etc. Det är önskvärt att man kan ordna med en barservering i själva spellokalen, annars i direkt anslutning till spellokalen.

 

foto: Chris Erichsen